onsdag den 2. oktober 2013

Vestjyllandsudstillingen 2013..

Lørdag den 12. oktober åbner Vestjyllandsudstillingen med markante gæsteudstillere og et særligt rum til ”tingsamleren” Jens Chr. Jensen.  


Når Vestjyllandsudstillingen 12. oktober slår dørene op til den årlige udstilling i Janus Bygningen i Tistrup, bliver der foruden de faste medlemmer af gruppen også lejlighed til at se de gæster, som man sædvanen tro har inviteret. De tre gæster er maleren Knud Odde, maleren, grafikeren og digteren Toni Larsen og keramikeren Lisbeth Voigt Durand. Knud Odde vil af mange være kendt som bassisten i det legendariske rockband Sort Sol. Sideløbende med musikken dyrkede han også billedkunsten og det med så stort held at han udtrådte af Sort Sol for helt at hellige sig maleriet. Han indtager i dag sin sikre position i yngre dansk kunst. Hans maleri er karakteristisk ved sine tykke sorte konturer.
Toni Larsen  er en vidtspændende kunstner, der både arbejder med maleri, foto og grafik. Desuden er hun digter. På Vestjyllandsudstillingen vil hun dog vise et større skulpturelt værk i keramik.
Libeth Voigt Durand er uddannet som pottemager. Som keramiker arbejder hun fortrinsvis i en klassisk formfuldendt tradition. Hun har i en årrække været ansat på designskolen i Kolding.
Af de faste medlemmer af gruppen udstiller følgende: Bibi Hansen (keramiker) Jørn Houborg (maler, skulptør) Steen Kjær Jacobsen (maler) Jens Chr. Jensen (skulptør) Sophus Ejler Jepsen (blandform) Mette Joensen (maler) Ole Holm Larsen (grafiker, fotograf) Søren Morns (grafiker) Per J. K. Petersen (maler) Bente Thorsen (keramiker) Jan Torstenson (maler) Ingrid Kathrine Villesen (maler) Søren Taaning (maler, tegner) Finn Hjortskov (maler) Bjarne W. Troelstrup (maler, skulptør) Bjarke Regn Svendsen (maler, fotograf).
I år er et af rummene overladt til Jens Chr. Jensen. Han er en ”tingsamler” der er opmærksom på alle de ting, som vi bare smider væk og overser. Han samler skrottet jern, rustent bølgeblik, bly, sten, skifer og gulnede avissider og bruger disse ting i spændende og originale skulpturer.

Erik Hansen
Samtidig med Vestjyllandsudstillingen viser Vestjyllands Kunstmuseum en ophængning i Gallerigangen med Esbjerg maleren Erik Hansen (1925-70).

Begge udstillinger varer fra 12. oktober til 1. december. 

Fernisering
Der er fernisering lørdag den 12. oktober kl. 15-17
Åbningstale ved Mikael Helmuth, leder af Team Teatret i Herning.
Musik ved Janus Trioen. 
Sædvanen tro arrangeres fællesspisning kl. 17.30 som sammenskudsgilde for alle interesserede. Drikkevarer kan købes. Tilmelding senest 7. oktober på tlf. 7525 5144.   

Rundvisninger
Søndag den 2. november kl. 14 ved udstillingens formand, Bibi Hansen. Udstillingen byder på en kop kaffe.
Lørdag den 16. november kl. 14 ved Jens Chr. Jensen.


Vedhæftede billeder kan frit benyttes.


Med venlig hilsen,


Vestjyllandsudstillingen og Vestjyllands Kunstmuseum

JANUS BYGNINGEN
Lærkevej 25, 6862 Tistrup, 7529 9825








Udstilling i Lindberg Salen på Ølgod Museum..

Museumsforeningen/Kulturdagene

I februar i år åbnede museet en ny udstilling på Ølgod Museum, hvor børn og voksne kan opleve og eksperimentere sig ind i historien om Hjedding Andelsmejeri´s start og drift.
Det inspirerede Ølgod Museumsforening, som gerne ville fortælle mere om mejeridrift. Vi fik overtalt tidligere mejeribestyrer på mejeriet i Ølgod, Knud Krogsgaard og tidligere mejerileder for først Lindbjerg Mejeri og senere Tistrup Mejeri, Erik Møller Madsen, til at opbygge en udstilling i Lindberg salen med deres minder fra et langt liv i mejeriverdenen. Begges fædre var også mejeribestyrere og begge har gennem årene samlet mange ting og mange minder. Disse ting og minder er blevet til en flot udstilling, som fra søndag den 6. oktober kan ses på museet.
Alle er velkomne, i den første uge efter åbningen, søndag den 6. oktober kl. 16.00, er der gratis adgang for alle besøgende i museets åbningstid og ud over en kustode vil også udstillerne og et medlem af museumsforeningen være til stede. Alle er velkomne til åbningen, som vil blive foretaget af byudviklingschef Erik Buhl Nielsen.
Museet er åbent hver dag fra kl. 13.00 – 16.00, dog ikke mandag og lørdag.


Sonja Pedersen
Formand Ølgod Museumsforening





Opera i Provinsen gæster Ølgod..

Kulturdagene i Ølgod begynder med Operahighlights, præsenteret af Lotte Heise og sunget af fire operasangere fra Opera i Provinsen når denne gæster byen d. 6. oktober med en koncert, fuld at godbidder fra operalitteraturen.
Opera i Provinsen er en selvejende institution med det formål at producere og opføre international opera på dansk og opføre dem hvor opera sjældent eller aldrig ellers bliver opført.
Opera i Provinsen består i hovedsagen af sangere med tilknytning til Det kgl. Teater som her har et frirum, en legeplads om man vil.
Ved Highlightkoncerten i Ølgod medvirker fire sangere, Pernille Bruun, sopran. Mariann Amdisen, mezzosopran. Lars Bo Ravnbak, tenor og Børge Nielsen, baryton. Det hele akkompagneres af Bo Lundby Jæger.
Programmet består af arier, duetter og kvartetter fra berømte og elskede operaer, bl.a. Carmen, Trubaduren, Perlefiskerne, Don Carlos, La Boheme og Rigoletto, den sidste har Opera i Provinsen  premiere på søndag d. 1. december i år. Koncerten slutter med Fangernes kor fra Nabukko hvor publikum opfordres til at synge med af karsken bælg, så det tager sig ud af noget.





Bygninger på Vangsgade 31, Ølgod - nedrivning og udstykning..

Økonomiudvalget besluttede den 29. august 2012 at udbyde den nedlagte børnehave ”Søvang” i Ølgod til salg gennem EDC, Ølgod.

Trods et par henvendelser oplyser ejendomsmægleren, at det ikke er lykkedes at få tilbud ind på ejendommen.

Forvaltningen oplyser, at der har været hærværk på bygningerne, der nu har stået tomme i et år. Bygningerne bærer præg af ikke at blive brugt, og der har været en vandskade i et redskabsrum, der også er teknikrum. 

Drift har sørget for at klippe hæk mod naboerne, men ellers er udearealerne med legeplads ikke blevet passet, idet der var en forventning om, at ejendommen kunne sælges.

Det er forvaltningens opfattelse, at ejendommen ikke bør stå tom vinteren over. Det foreslås derfor, at bygningerne rives ned hurtigst muligt, og at arealet planeres. Herved spares også driftsudgifter.

Varde Kommune
Byrådet 01-10-2013

Nedrivningen vil ifølge overslag koste 310.000 kr. ekskl. moms, og udgiften foreslås finansieret af puljen til nedrivning af ejendomme i 2013.

Efter nedrivningen foreslås arealet udbudt til salg til boligformål.

Det matrikulære areal udgør 4.197 m2, men eksisterende stier mod syd og vest er ikke udskilt. Hertil kommer, at der skal udlægges vejareal for at skabe adgang til mindst én grund.

Det salgbare areal forventes derfor at udgøre ca. 3.200 m2, der kan udstykkes som foreslået i bilag til sagsfremstillingen – eller tilrettet efter købernes ønske. 

Eventuelt kan arealet sælges samlet til videreudstykning.
Salgsprisen foreslås fastsat til 195 kr. pr. m2 + tilslutningsafgifter til kloak, el, vand og varme. Til sammenligning koster grundene ved Mejlvangvænget 220 – 265 kr. pr. m2 og grundene ved Skovkanten 310 kr. pr. m2 – efter fradrag af 10 %.

Forvaltningen foreslår, at arealet efter nedrivningen udbydes til salg med sædvanlig byggepligt på 1 år efter overtagelsen.

Med den foreslåede salgspris vil kommunen få en nettoindtægt på ca. 300.000 kr.

Forvaltningens vurdering.

Forvaltningen vurderer, at eksisterende bygninger bør rives ned hurtigst muligt, da der ikke er kommet bud på køb af ejendommen. De tomme bygninger skæmmer området, og der er risiko for mere hærværk.
Forvaltningen vurderer desuden, at det vil være økonomisk forsvarligt at rive bygningerne ned og udstykke arealet i boliggrunde, da der kan være efterspørgsel efter grunde i et udbygget boligkvarter i Ølgod.

Det vurderes, at prisen bør holdes under prisen i de traditionelle udstykningsområder ved Mejlvangvænget og Skovkanten i Ølgod. Dels er der ikke tale om, at grundene ligger særligt tæt på indkøbsmulighederne, og dels har alle grunde stier på to sider. Grundene ved Mejlvangvænget og Skovkanten ligger tættere på skole, børnehave og fritidsfaciliteterne.

Retsgrundlag.

Bekendtgørelse om offentligt udbud ved salg af kommunens henholdsvis regionens faste ejendomme.

Økonomi.

Nedrivningen vil ifølge overslag koste i alt ca. 310.000 kr. ekskl. moms.

Der er ca. 3.4 mio. kr. tilbage af puljen til nedrivning af ejendomme i 2013 – inkl. overførsel fra 2012. Resten af året forventes brugt 1 mio. kr. – inkl. udgifterne til nedrivning af den nedlagte børnehave, Vangsgade 31, Ølgod.

Høring

Ingen