fredag den 29. november 2013

Jason Watt og Siemens Wind Power besøgte Arnbjerg i Varde.

Varde den 28-11-2013.

Siemens Wind Power havde lavet en event omkring
foredraget med Jason Watt.
Siemens Wind Power startede aftenen med smørrebrød
før foredraget.

Racing Team Næsbjerg Gulve står bag arrangementet.

Jason Watt fortalte om før og efter sin motorcykle ulykke

og viljen til sejr.




















Pengeregn over lokale foreninger..

Se artikel HER..



Kunstjulestue i Janus Bygningen..

For andet år i træk bydes på mange kunstneriske oplevelser i tiden op til jul. Denne gang varer udstillingen helt til 5. januar, og for første gang er der også åbent mellem jul og nytår.


Under titlen ”Kunstjulestue” vil 10 kunstnere byde på masser af kunst i Janus Bygningen i ”juleperioden” fra 11. december til 5. januar.
Kunstjulestuen startede sidste år som et uhøjtideligt eksperiment, hvor både ophængning og fernisering foregik på én dag, og hvor kunstnerne selv var med hele vejen.
Årets Kunstjulestue er sammensat af billedkunstner Kate Skjerning. Udstillerne er: Lars Waldemar, Karen Lisbeth Rasmussen, Hans Morten Kristensen, Birthe Reinau, Finn Have, Tetsuko Matsuzuka Jensen, Morten Skovmand, Gitte Hadrup, Kirsten Schou-Jørgensen og Sten Børsting.
Der er fernisering onsdag den 11. december kl. 14-16.
For første gang har Janus Bygningen også åbent mellem jul og nytår. Der er dog lukket 24. 25. 31. december og 1. januar.
Janus Butikken byder på mange julegaveidéer, og caféen er ligeledes åben i perioden.




Julemarked på Varde STU Center i Gårde..

Nu er julen engang for alle kommet til Gårde. Gårdes nye STU center åbnede dørene til et fantastisk julemarked. Alle elever og lærer stod klar til at vise deres skole frem. Derudover solgte de lækre hjemmelavet delikatesser, julekranse, glaskunst, juletræer, æbleskiver og dvs. udendørs skulpturer.

Eleverne har i løbet af tiden været i forskellige værksteder, hvor de er blevet udfordret kreativt. De har lært, at stå i et køkken og har lavet tærter, bolsjer, småkager mm. Desuden har eleverne selv været behjælpeligt med at ombygge skolen. I sidste uge var 3 elever også på ”motorsavskursus”, så de kunne hjælpe til med at fælde juletræer, de har savet brænde ud, lavet de mest fantastiske træ traktorer, som også er til salg her til aften. Nogle elever har også været i værkstedet, hvor de har lavet hjerter, stjerner og juletræer ud af jern, som de har bukket, slebet og svejset sammen. Elever og en lærer holdte gang i bålet, så gæsterne kunne få nogle varme skumfiduser, det blev også til en lille snak med gæsterne.

De havde også en kæmpe beundringsværdig ting stående. En elev havde fundet på at lave et rullende toilet. Toilettet havde en motor, så den kunne køre frem og tilbage, rattet var lavet af et toiletbræt. Og frem og bak var lavet ud af en toilet skrubber. Derud over havde elever indbygget højtaler med et stik, så man kunne vælge musik over sin mobil. Der var lavet en skorsten, samt en røgmaskine var tilknyttet, så der kom røg op. Det rullende toilet skal nu med på nogle udstillinger.


Fie Kjærgaard..















JULEKALENDER: Jul i den gamle stationsbygning..

Se artikel her..


.