mandag den 10. februar 2014

Ølgod ildsjæl får den kommunale pris, Vardeprisen..

Vedholdende ildsjæle får nu kommunal pris.

Børn, unge og voksne har nydt godt af frivillig indsats.

Vedholdenhed, engagement og gå-på-mod er nøgleord, når årets Vardepris den 27. februar bliver uddelt i Billum Hallen.



Prisen går for sjette gang til en mand og en kvinde, der har gjort en særlig frivillig indsats gennem flere år. Begge årets prismodtagere lever i høj grad op til netop dette kriterium.
Årets kvindelige modtager af Vardeprisen er Rigmor Bek-Pedersen, der med stort engagement og gå-på-mod i mange år har ydet en stor frivillig indsats i sit lokalområde med Kulturdagene i Ølgod samt ”Skulptur Ølgod”.
Rigmor Bek-Pedersen har lagt mange kræfter i at gøre Kulturdagene til en event af høj klasse. Det samme gør sig gældende for ”Skulptur Ølgod”. Rigmor Bek-Pedersen er et stort aktiv i sit lokalområde. Hun har altid brændt for foreningslivet og var i sin tid med til at etablere Ølgod og Omegns Rideklub. Tidligere var hun også en aktiv politiker i Ølgod Byråd..

”Med det store engagement og det frivillige arbejde Rigmor har lagt for dagen, fortjener hun et kæmpe skulderklap. Hun er en vigtig ildsjæl og Rigmor er nok den person i Varde Kommune, der har betydet allermest for kulturen og skulptur-udstillingerne,” hedder det blandt andet i indstillingen af Rigmor Bek-Pedersen. 
Årets mandlige modtager af Vardeprisen er Walther Bech Sørensen, der ligeledes med stort engagement og ihærdighed har ydet en kæmpe frivillig indsats i sit lokalområde. Walther Bech Sørensen har været primus motor i mange små som store projekter. Han går altid forrest, og gør det gerne i udklædning til fastelavnsfesterne. Intet er for småt for Walther og skal der kæmpes for bevarelse af områdets faciliteter, trækker han gerne i arbejdstøjet. 
”Walther er kendt af mange som den store ildsjæl, der brænder for det lokale, men også for emner der har betydning for hele området. Han er og bliver lokalområdets mand, og der er ingen tvivl om, at han er en ildsjæl, hvor man aldrig går forgæves efter hjælp”, står der i indstillingen af Walther Bech Sørensen.
Begge prismodtagere får en vandrepokal, en erindringspokal, blomster, en kommunal gave og 1.000 kr. som en påskønnelse af indsatsen.

-Det er et solidt og meget velfortjent skulderklap til to lokale ildsjæle. De blev begge både meget stolte og beæret, da de modtog den glædelig nyhed i form af et brev fra Borgmesteren og Kommunaldirektøren, fortæller Berith Andreasen fra Kultur og Fritid og fortsætter - og vi ved fra tidligere prismodtagere, at netop dette skulderklap faktisk betyder ganske meget for dem.

Prisoverrækkelsen finder sted i Billum Hallen torsdag 27. februar klokken 19.00.

Yderligere oplysninger hos: Kultur og Fritid, Berith Ellegaard Andreasen mobil 2496 9678