mandag den 13. januar 2014

Digitalt rygestop-kursus får premiere i Varde..

Center for Sundhedsfremme går ”i luften” den 18. februar med et digitalt rygestop-kursus. I princippet kan deltagerne sidde med deres computer på en strand i Thailand, men det vigtigste er, at alle kan være med, lyder meldingen fra de to rygestopkonsulenter, der skal stå for undervisningen.

Hos Center for Sundhedsfremme i Varde går de lige nu og forbereder noget, der meget vel kan være en regulær Danmarkspremiere. Det er et digitalt rygestopkursus, hvor computeren og internettet spiller samme afgørende rolle for en røgfri fremtid, som den enkelte borgers stålsatte vilje til at kvitte tobakken.
- Vi ved ikke om det er det første kursus af sin art i Danmark, men i hvert fald har vi ikke hørt om noget tilsvarende andre steder i landet, fortæller Margit Vest Thomsen, der er leder af centret.
- Kurset, der egentlig hedder et webinar, foregår ved, at den enkelte borger sidder i fred og ro hjemme hos sig selv, computeren er tændt og lyden er slået til. Første gang det sker, bliver tirsdag den 18. februar, hvor der er ”hul igennem” til de kommunale rygestopkonsulenter fra klokken 20.00.
- Så toner vi frem med gode råd, vejledning og alt, hvad vi ellers kan byde på, når det gælder om at blive røgfri. Undervisningen foregår direkte og ”live” på computeren, hvor kursisterne kan stille spørgsmål og komme med kommentarer undervejs, tilføjer rygestopkonsulent Karin Lykke Iversen, der sammen med kollegaen Jeanette Ryan Elbek er instruktør på kurset.
Alt i alt strækker kurset sig over fem tirsdage, hver gang fra klokken 20.00 og cirka en halv time frem.
For at deltage skal den enkelte kursist kontakte Center for Sundhedsfremme og få oplysningerne om det ”link”, der sætter det hele i gang.


Kan deltage hjemmefra

- Fordelen ved det digitale kursus er, at deltagerne ikke skal møde frem personligt. I princippet kan de være anonyme og for den sag skyld sidde med computeren på en strand i Thailand – men først og fremmest kan de være med, uden at tænke på transport frem og tilbage, barnepige, glatte veje og andre praktiske ting, der ellers kan spænde ben for deres deltagelse.
- Gangbesværede og handicappede borgere får ligeledes bedre mulighed for at opfylde ønsket om en røgfri tilværelse, så vi er meget spændte på, hvordan det nye tilbud bliver modtaget, lyder meldingen fra Karin Lykke Iversen og Jeanette Ryan Elbek.
Rent teknisk er der en øvre grænse for, hvor mange deltagere, der kan være på kurset. Den går ved 100, men så høje er ambitionerne ikke.
- Vi håber på en halv snes stykker, men det er naturligvis svært at sige – igen fordi vi ikke har noget at sammenligne med fra andre kommuner.
I princippet kunne tilbuddet være gældende for alle borgere i Danmark, da det er et digitalt tilbud og geografien bliver sat ud af spil, – men kurset er tiltænkt borgere i Varde Kommune, understreger Margit Vest Thomsen.
Karin Lykke Iversen og Jeanette Ryan Elbek slår også fast, at det digitale rygestopkursus ikke træder i stedet for de traditionelle kurser af slagsen.
- Nej, vi fortsætter med at tilbyde rygestopkurser, hvor deltagerne møder op her på centret. Det digitale tilbud er et supplement til det eksisterende tilbud, men vi sætter nogle helt nye muligheder i spil ved at benytte internettet, mener de to konsulenter.

BILLEDTEKST:
Rygestopkonsulent Karin Lykke Iversen og kollegaen Jeanette Ryan Elbek sidder klar ved computeren, når det for første gang går løs med et digitalt rygestop-kursus i Varde Kommune.


FAKTA:
Borgere, der ønsker at deltage på det digitale rygestopkursus, kan henvende sig til Center for Sundhedsfremme på telefon 79 94 60 60, eller sende en mail til centret – sundhedsfremme@varde.dk

Se introduktionsfilmen om det digitale rygestopkursus - http://www.youtube.com/watch?v=r2Epwt1Dy5Q





U16 drenge 2. division - Hjemmesejr til Team Nord drengene..

Team Nord – UH Esbjerg 25-19 (14-8) - Kamp ref. fra søndag den 12.01-2014.

Team Nord 2. division drenge spillede søndag på hjemmebane i Horne hallen mod UH Esbjerg.

Vi startede kampen rigtigt fint, vi var koncentrerede i forsvaret og spillede med den fornødne tålmodighed i angrebet, derudover fik vi også udnyttet vores kontrafase rigtig godt. 
Det betød at vi gik til pause med en 14-8 føring. I anden halvleg får vi givet spilletid til alle, og nogle på lidt uvante pladser på banen og det var på et tidspunkt ved at koste lidt uro i det etablerede angrebsspil, vi får det dog fint rettet til igen til sidst, og da forsvaret stadig stod godt, og Kevin blev ved med at sende Peter Eg afsted i kontraen, gjorde det at vi kunne køre en sikker sejr hjem på 25-19.

Redninger: Kevin Jensen 18.

Scoringer: Peter Eg 8, Mads Thomsen 4, Mathias Vejlgaard 3, Frederik Meldgaard 3, Kean Lund 2, Sune Gandrup 2, Mathias Skov 1, Jonas Sørensen 1, Kasper Nielsen 1.

Team Nord ”man of the match” blev målmand Kevin Jensen

Dette var sidste kamp i denne halvsæson, vi endte med 6 sejre, 1 uafgjort og 3 nederlag, og en delt 2. plads i puljen sammen med Vejle. Suveræn vinder af puljen blev Fredericia HK.

Vores 1. hold fortsætter hermed i 2. division efter midtvejspausen og vores 2. hold fortsætter i A. rækken.

Træner


Peter Vestergaard