mandag den 11. november 2013

Kære borger i Ølgod – Så er det nu..

Vi er i gang med at kortlægge ledige boliger i lokalområderne i forhold til at finde lejeboliger til de kommende soldater og deres familier fra Sønderborg Kaserne. I den forbindelse er der sendt mails ud til ejendomsmæglere og velkomstambassadører. For at være sikker på, at nå hele kommunen rundt, så sendes mailen også til borger- og sogneforeninger samt alle udviklingsrådene. Såfremt du får mailen flere gange, kan det være fordi du både er velkomstambassadør og formand for sogneforeningen eller udviklingsrådet.

Varde Kommune har indført et nyt initiativ ”tilflytterservice” hvor kommende soldater kan ”bestille” en tur med bosætningsguiden rundt i kommunen. På baggrund af deres ønsker for bolig, fritidsinteresser m.v. vil jeg kører dem en tur rundt i et område, som de enten selv har fundet en bolig i, eller som de af andre grunde er interesseret i. Der er allerede et par stykker, der har bedt om hjælp til at finde lejeboliger.

Hvis de ingen specifikke områder har, men blot er interesseret i f.eks. nedlagt landbrug, så vil jeg på baggrund af de boliger vi har, fremvise disse områder. Velkomstambassadørerne vil blive kontaktet for at være behjælpelige med at fortælle om området/byen og hvilke muligheder der er for indkøb, skoler, naturoplevelser og fritidsmuligheder.

Repræsentanter fra Varde Kommune, Esbjerg Kommune, Varde Kaserne, Oksbøl Kaserne og Sønderborg Kaserne har afholdt et møde omkring behovet for lejeboliger – og der er et stort behov.

Det jeg vil bede om hjælp til er derfor, at undersøge om der evt. er tomme huse/nedlagte ejendomme i jeres område – kontakt evt. velkomstambassadøren (oversigten findes på her) for at koordinere.
Såfremt der er, må I meget gerne undersøge hvem der ejer boligerne – evt. tage en indledende snak om muligheden for at leje boligen ud, og derefter sende kontaktoplysninger på ejer (navn og telefonnr.) til mig. Jeg vil derefter tage kontakt og forhåbentlig få nogle aftaler om lejeboliger i hus.

Det er vores overbevisning, at folk i den periode, som de sidder til leje i, vil sondere terræn og efterfølgende købe bolig i det område, som de i første omgang kommer til at bo i, da der skal meget til, før man endnu engang flytter børn til en ny skole.  

Som sagt så har jeg allerede to familier (med mindre børn) som er interesseret i
-          Lejebolig med god plads – evt. nedlagt landbrug (ikke vigtigt hvor)
-          Lejebolig med min. 4 værelser inden for bygrænsen i Varde – gerne syd- vestlige del.
Alt har interesse – for der vil komme flere henvendelser jo nærmere vi kommer årsskifte. Sergentskolen starter 1. april i Varde og folk har tilkendegivet, at de gerne flytter før.

Har I i jeres borger- eller sogneforening ideer til mulige bosætningstiltag, forslag til samarbejde omkring tilflyttere og bosætning, så er i meget velkomne til at kontakte mig.

Venlig hilsen

Dorthe Lund
Bosætningsguide


Kommunikation og Udvikling
Varde Kommune - Bytoften 2 - 6800 Varde
dolu@varde.dk - www.vardekommune.dk

Dir. tlf.: 7994 6183
Mobil: 61153010
Postadresse: Bytoften 2 - 6800 Varde


Indbrud i Ølgod..

Se mere Her..


.

JACOB JENSEN BAND kommer til Ølgod..

Torsdag aften den 
14-11-2013 kl.19.30 
i Ølgod Kulturhus.





Denne torsdag aften vil Kulturhuset komme til at genlyde af Rock-musik, da Jacob jensen Band spiller op til koncert, og der er ingen chance for, at de spiller de samme numre i løbet af aftenen, for de kan spille i 5 timer uden at gentage et nummer. Vi skal dog høre at uddrag af alle deres rock-numre.
Foruden deres fantastiske levende fremførelse af Rock-musikken, har de alle nedsat funktionsevne, men har forstået at udnytte de specielle evner, de har omkring musik på højeste niveau.
Bandet har rejst rundt i store dele af verden og bliver gentagne gange inviteret til koncerter og festivaller rundt om i Europa. Bandet optræder uden musiklærer eller socialpædagog, og har udgivet flere cd´ere.
Det bliver en aften med livsglæde og tryk på!!!