lørdag den 21. juni 2014

Afskaffelse af 25 års-reglen..

Reglerne for støtten til foreningslivet i Varde Kommune har længe været emne for debat.
Med beslutningen om afskaffelsen af 25 årsreglen den 3. juni i år er Byrådet kommet foreningernes ønsker i møde. Afskaffelsen betyder, at det ikke længere kun er foreninger med mange medlemmer under 25 år, som kan få tilskud til lokaleudgifter.
”Det har længe været et ønske, at efterkomme foreningernes ønsker om ændringer i tilskudsreglerne, og nu var økonomien på plads, så vi kan give lokaletilskud til alle vores godkendte folkeoplysende foreninger uanset medlemmernes alder”, udtaler Lisbet Rosendahl, formand for Udvalget for Kultur og Fritid. Hun tilføjer, ”Med afskaffelse af 25 års reglen sikrer vi en fast høj økonomisk støtte til foreningerne og samtidig bliver reglerne enklere at forstå og administrere. Det gavner både foreninger og administrationen.”
Foruden afskaffelsen af 25 årsreglen vedtog Byrådet også at hæve medlemstilskuddet for medlemmer under 25 år til 125 kr. per medlem. ”For udvalget er det vigtigt, at vi både fastholder en høj støtte til børn- og ungeforeninger og at vi også løfter den generelle støtte til foreningerne”, siger Lisbet Rosendahl.
DGI Sydvests direktør, Birthe Christensen er positivt stillet over for Byrådets beslutning. Hun udtaler: ”Ændringerne i tilskudsreglerne giver foreningerne i Varde Kommune nye muligheder. I DGI vil vi meget gerne støtte op om foreningerne med inspiration og rådgivning, så vi kan få omsat beslutningen til endnu flere foreningsaktiviteter for alle aldersgrupper”.
Ændringerne i 25 årsreglen får effekt fra 1. august 2014, mens medlemstilskuddet får tilbagevirkende kraft, så det gælder for hele 2014.
”Det er dejligt, når vi som politikkere har mulighed for at forbedre rammerne for foreningslivet og dermed kan bidrage til, at vi fortsat har et meget stærkt foreningsliv i Varde Kommune”, afslutter Lisbet Rosendahl.

Spørgsmål til Byrådet beslutning kan rettes til Lisbet Rosendahl, Formand for Udvalget for Kultur og Fritid (tlf: 2 147 539) eller Kirstine Gottlieb, Kultur og Fritidschef (tlf: 79947949).

Kritisk høringssvar om LAG fra Varde Kommune..

Varde Kommune har sammen med Fanø Kommune og de lokale LAG-formænd netop afleveret et fælles høringssvar til driftsbekendtgørelse for de kommende LAG‐ordninger for perioden 2014‐2020. Borgmester Erik Buhl kritiserer ordningen for at lægge for stramme bånd på lokale kræfter.

Rammerne for fordeling af LAG-midlerne for perioden mellem 2014 og 2020 er ved at komme på plads. Meningen med LAG-midlerne er, at lokale ildsjæle i LAG skal have afgørende indflydelse på, hvordan støttemidlerne skal bruges og dermed komme lokalsamfundene til gode.

Varde Kommune er gået sammen med Fanø Kommune og de lokale LAG-formænd om et høringssvar til Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, som netop har udsendt driftsbekendtgørelse for den kommende periode.
Borgmester Erik Buhl (V) er dog langt fra imponeret over udkastet til de nye rammer for LAG-arbejdet.

”Udkastet tilkendegiver klart, at det er de lokale aktionsgrupper (LAG’er), der skal arbejde med deres lokalområder og have den afgørende indflydelse på, hvilke projekter der skal støttes. Men når man kommer længere ned i teksten, så ser man desværre, at reglerne er centralistiske og bureaukratiske. Det er ikke i orden. Hvis de lokale LAG’er bare skal være Carsten Hansens forlængede arm, så kan ministeriet ligeså godt melde det åbent ud”, siger borgmester Erik Buhl (V).

LAG-ordningen er tidligere blevet kritiseret for at være for bureaukratisk og ministeriet for at arbejde for langsomt. Senest har vinbonden og iværksætteren Ib Skjærlund, som ejer Fjordgård Vin og Vadehav ved Billum indrykket en annonce for en vin til ære for landdistriktsminister Carsten Hansen. Vinen skulle lagre ligeså længe, som ministeriet var om at godkende LAG-støtte til vinbonden. En støtte som var godkendt i den lokale LAG Varde.

”Støtteordningen bag LAG er rigtig god, og det er fornuftigt at støtte gode tiltag i tyndt befolkede områder. Men det er afgørende, at støtten forankres lokalt, og at ministeriet arbejder effektivt og hurtigt i deres behandling af ansøgerne, ellers dræber vi de frivillige kræfter. Det budskab, håber jeg, trænger igennem i København”, slutter borgmester Erik Buhl (V).

Høringssvaret er vedhæftet.

Venlig hilsen

Christian Rabjerg Madsen
Udviklingskonsulent

Mobil. 2072 6393

Plan, Kultur og Teknik
Sekretariatet
Varde Kommune
Bytoften 2

6800  Varde

På cykel med solnedgangen - For at fejre kåringen af Varde Kommune som Årets Cykelkommune..





Endnu et Hole in One i Skærbæk Mølle Golfklub.

Onsdag den 18. juni 2014 var en af klubbens elitespillere – Ulrik Andersen, Lyne – på en runde sammen med en golfven. På hul 5 – og fra hvis tee – slot Ulrik bolden direkte i hul.

Stort tillykke.



Venlig hilsen


Karen Teglgaard
formand for Pr-udvalget

Tlf. 23 43 66 40

Vast-View kommer til Nymindegab og Bork Vikingehavn - Internationalt historisk byggeprojekt..



.