lørdag den 21. december 2013

Fredag blev Vardes borgmester Gylling Haahr fejret..

Se artikel HER..


.

Preben Olesen (V): Fire år med bredt samarbejde og konkrete resultater..

Når 2013 om få dage bliver til 2014, så skifter formanden for Udvalget for Plan og Teknik Preben Olesen (V) kasket, og bliver ny formand for Varde Forsyning.  


Preben Olesen (V) ser med tilfredshed tilbage på sin formandstid for udvalget for Plan og Teknik.

”Som udvalgsformand har jeg i hele perioden været meget fokuseret på erhvervsudviklingen i kommunen og på dialogen med erhvervslivet og landbruget. Et sundt erhvervsliv er udgangspunktet for vores velfærd, så erhvervslivets vilkår skal være i centrum. Det har de været, og det er min klare forventning, at den gode og konstruktive dialog mellem kommunen og erhvervslivet vil fortsætte med det nye udvalg”, siger Preben Olesen (V).

Udviklingen af kommunens fysiske rammer har ligeledes stået højt på dagsordenen for den afgående udvalgsformand.

”I Udvalget for Plan og Teknik har vi jo ansvaret for de fysiske rammer i kommunen, og et af de områder hvor vi virkelig har gjort en positiv forskel, er på cykelstiområdet. Jeg er glad for, at vi med udvidelsen af kommunens cykelstier giver endnu flere børn og voksne mulighed for at vælge cyklen til og fra arbejde og skole. Varde Kommune er den sundeste kommune i hele Danmark, hvilket blandt andet skyldes, at indbyggerne bevæger sig meget. Den udvikling vil vi gerne understøtte ved at give gode rammer for cyklismen. Derudover ligger flere af de nye cykelstier i forbindelse med vores turistattraktioner ved Vestkysten, fx Filsø, dermed skaber vi også gode rammer for cykelturisterne, og vi bidrager med cykelstierne dermed til at tiltrække turister til Varde Kommune”, siger Preben Olesen (V).

Under de fysiske rammer hører også udviklingen af kommunens bykerner.

”I denne periode har vi taget fat om udviklingen i oplandsbyerne samt inde i Varde midtby. Det er afgørende for Varde Kommune, at vores mindre lokalsamfund har attraktive og flotte bycentre, og det er noget af det, vi har fokuseret på i denne periode. Man kan for eksempel fremhæve Nørre Nebel, Ølgod og Tistrup som nogle af de byer, hvor bycentrene har fået tilført betydelige midler til forskønnelse og lignende. Også Varde midtby har været i centrum. Vi har endelig fundet en god løsning for den tidligere Shell-grund, og vi har med et uvurderlig bidrag fra Poul Erik Bech fået udviklet en egentlig designmanual for Varde midtby. Det betyder, at fremtidens arkitektoniske og æstetiske udvikling kommer til at foregå efter en fastlagt strategi, hvilket sikrer den indre sammenhæng i Varde. Det er rigtig godt for udviklingen af Varde by”, siger Preben Olesen (V), og slutter:

”Når man ser tilbage på fire år med fuld fart på, så er der masser af projekter, der kunne fremhæves. Genopretningen af Filsø og forberedelsen af Tirpitz-projektet stikker selvfølgelig ud som meget spændende projekter. Men jeg synes også, at renoveringen af Arnbjergscenen fortjener, at blive nævnt. Arnbjergscenen var ikke det dyreste projekt i perioden, men renoveringen bidrager til, at Varde Kommune også fremover har en flot friluftsscene til fx Open Air koncerterne. Det er vigtigt for hele kommunen”, udtaler Preben Olesen (V), formand for Udvalget for Plan og Teknik.

For mere infoPreben Olesen: 2163-0886