mandag den 3. februar 2014

Nyt udstillingsafsnit/ny touchskærm på Ølgod Museum åbner på fredag d. 7. med borgmester Erik Buhl Nielsen..

Det fylder ikke meget mere end en stor touchskærm. Til gengæld er den pakket med i alt 1,5 times oplæst, rigtig gode historier fra Ølgod. Fra dengang byen blot var en håndfuld spredte gårde, en kirke, en kro og en skole, over tiden efter jernbanen kom og byen udviklede en livlig handel, frem til byen blev en blomstrende industriby.

Borgmester Erik Buhl Nielsen, der vil åbne touchskærmen og udstillingen omkring den, hvor flere ting fra historierne på skærmen kan ses med egne øjne.

Touchskærmen fortæller Ølgods historie på en let tilgængelig måde. Skærmen reagerer ved berøring, og den er meget nem at bruge, også selvom man intet kender til IT. Man kan sætte sig ned og slappe af, mens man hører de mange gode historier fra Ølgod. Blandt andet den om Ølgods første læge, der blev hentet til den nye stationsby af sognerådet. Det var sikkert ikke nemt at skaffe læger dengang, for ikke alene var lægen jøde, han havde også en bror med en blakket fortid. Angiveligt havde han sendt en tønde til Amerika med et makabert indhold. Hvad indholdet var, må man besøge museet og prøve touchskærmen for at finde ud af.

Historien på skærmen er fortalt, så de supplerer den gamle udstilling på museet. Når man har hørt historierne på skærmen, bladret igennem fotoalbums, og lært flere spændende personligheder at kende, kan man gå på jagt i udstillingen efter de ting, der har været i brug i Ølgods butikker, banker, plantager, ved banen, på hotellerne og i Ølgods mange foreninger.


Udstillingen åbner fredag d. 7. februar 2014 kl. 13.30, og alle er meget velkomne. Der er i anledning af skærmen gratis adgang til Ølgod Museum i vinterferien fra den 7. februar til den 16. februar.


Kontaktperson:

Mette Bjerrum Jensen
Museumsformidler

mbj@vardemuseum.dk

Museet for Varde By og Omegn - vardemuseum.dk

Xpedit i Ølgod har ansat regionsmesteren i fejlfinding Michael Grøn fra Skjern..

Ølgod den 3-2-2014 – Se film/indslag..

Xpedit i Ølgod har ansat ny svend, det er Michael Grøn fra Skjern. 
Michael vandt titlen som Syddanmarks bedste mekanikerelev i fejlfinding i 2013. I januar deltog Michael til Danmarksmesterskaberne Skills, som blev afholdt i Ålborg. 

Michaels daglige virke vil forholdsvis være rep/fejlfinding i vores bilafdeling, fortæller medejer af Xpedit Kurt Møberg.


Xpedit i Ølgod har i dag 20 ansatte i Ølgod og Farum.





.

Pain Trains fra Ølgod deltog sammen med 19 andre hold ved ungdomsskolens fodboldstævne for sjov..

Se artikel her..


.