onsdag den 22. januar 2014

Ølgod - JV-serie udkommer som bog..

Bogudgivelse: Ølgod-Strellev Lokalhistoriske Arkiv udgiver en bog med historier om og billeder af historiske personer fra området. 

Det begyndte som en serie i JydskeVestkysten.

I løbet af februar udkommer 250 eksemplarer af en bog om historiske personer i Ølgod.


Læs hele artiklen på JV. dk

Ølgod Byskov - Varde Kommune rydder op efter efterårets storme..

Varde Kommunes skove og plantager bærer stadig præg af oktober og decembers storme. Derfor skal der nu ryddes op. Smattede veje besværliggør arbejdet.

Danmark blev hårdt ramt af elementernes hærgen med ikke mindre end to efterårs- og vinterstorme. I første omgang slap kommunens skove relativt heldigt fra stormen i oktober 2013. Men stormen Bodil den 5. december 2013 gjorde et større indhug.

”I Varde Kommunes Team Natur og Park skønner vi, at der alt i alt er væltet 3.500 m3 i kommunens skove. De væltede træer er primært spredt fald, men der er også væltet omkring 8 ha fladefald. Det er fladefaldet, der ser mest voldsomt ud, når man går en tur i skoven”, siger Klaus Bertram Fries, teamleder Team Natur og Park.

Økonomi

Varde Kommune har endnu ikke overblik over, hvad stormens ødelæggelser af kommunens skove vil koste, men indtil videre er forvaltningen optimistisk.

”Som i andre kommuner er der væltet meget træ, dog uden at det er katastrofalt. Vi har naturligvis forhørt os hos vores rådgiver, og her er vurderingen, at træpriserne vil holde et rimeligt niveau, så økonomien ser ikke helt skidt ud”, siger Klaus Bertram Fries, og fortsætter:
”Oprydningsarbejdet er startet, og første mål er at få ryddet alle stier og veje, så brugerne kan færdes i skovene igen. Efterfølgende prioriteres bevoksningerne. En del træer er væltet med rod, hvilket bidrager til at holde træet friskt, så disse træer prioriteres sidst i oprydningsarbejdet” siger Klaus Bertram Fries, teamleder Team Natur og Park.

Oprydningen slider på skovstier og veje

Oprydningen sker i en meget nedbørsrig periode, så det er gået hårdt ud over skovveje og stier der er blevet opkørte.

”Når oprydningsarbejdet er afsluttet og forholdene er blevet lidt mere tørre vil skaderne på skovvejene og stier bliver udbedret. Det er mit håb, at dette arbejde kan være afsluttet sidst på foråret, så skoven er indbydende, når vi når til sommer”, siger Connie Høj (V), formand for udvalget for Plan og Teknik.   



Overblik


Sdr. Heden
Sdr. Plantage
Elinelund (Nordvest for Varde)
Ølgod Byskov
Ansager Kommune Plantage
700 m3
300 m3
1.000 m3
1.000 m3
500 m3
Heraf 3 ha fladefald

Heraf 5 ha fladefald

Mere info:
Connie Høj (V), formand for udvalget for Plan og Teknik: 20 13 84 08 / 23 81 42 13 / 75 28 84 08
Klaus Bertram Fries, teamleder Team Natur og Park: 23 84 89 24 / 79 94 71 10

Venlig hilsen

Christian Rabjerg Madsen
Udviklingskonsulent

Mobil. 2072 6393

Præmiewhist den 29-1-2014 kl.13.30..