fredag den 1. november 2013

Lai Yde (også kendt fra Vild med dans) kommer til Ølgod..



SØREN KIRKEGAARD – D. 3. NOV.






I år er det 200 år siden vores store filosof og digter Søren Kirkegaard blev født, og det skal selvfølgelig også fejres i Kulturdagene.


Hertil har vi entreret med den Reumert-belønnede skuespiller Lai Yde (også kendt fra Vild med dans), der læser uddrag fra Johannes Forførerens Dagbog ledsaget af cellisten Ida Nørholm, der spiller musik af Mozart.
Dagbogens tese er: ” Det er ingen kunst at forføre en pige, men en lykke at finde en, der er værd at forføre”!!!

Det bliver en meget stemningsfyldt eftermiddag i Kulturhuset, søndag den 3-11-2013 kl.14.

Yderlig tekst og billeder på www. Kierkegaard-kultur.dk


Valgbutik i Kræmmerpassagen..


Valgbutik i Kræmmerpassagen

Venstre har åbnet valgbutik

af Kim Schou

Nu har Venstre åbnet deres valgbutik i Kræmmerpassagen i Varde. Det er planen at der holdes åbent hver eftermiddag og lørdagformiddag.

Det bliver Kandidaterne og vælgerforeningerne der på skift bemander butikken.


Byrådet i Varde erklærer krig mod cigaretskod..


Byrådet i Varde erklærer krig mod cigaretskod

Nu tager Varde Kommune kampen op med kampagnen ”Kan Du Ramme?”

af Kim Schou

42 % af det henkastede affald, der er blevet opsamlet i Hold Danmark Rents efterårskortlægning, er cigaretskod. Nu tager Varde Kommune kampen op med kampagnen ”Kan Du Ramme?”.

Et samlet byråd går nu til kamp mod bortkastede cigaretskod i Varde Kommune. Initiativet er en del af en landskampagne, som tilrettelægges af Hold Danmark Rent.

Brug lommeaskebægeret

En af udfordringerne med cigaretskod er, at skod lugter og bliver betragtet som ulækkert, når man er færdig med at ryge. Det problem findes der nu en løsning på, nemlig de såkaldte, lommeaskebæger.
Byrådspolitikere mødes derfor ved den nye skøjtebane på Varde Torv fredag den 8. november kl. 16:00, og sparker gang i ”Kan Du Ramme”-kampagnen og uddeler gratis lommeaskebægre.
”Lommeaskebægeret er en lugt- og varmeisoleret beholder i blødt materiale. Cigaretskoddet lægges ned i askebægret, som selv slukker gløden, når det lukkes. Lommeaskebægeret kan tømmes og genbruges mange gange. Jeg håber, at byrådet med aktionen kan sende et signal om, at bortkastede skod skader naturen, og at det er dyrt for fællesskabet, hvis skoddene blot smides på gader og stræder”, siger Preben Olesen (V) formand for Udvalget for Plan og Teknik.

Dyrt og besværligt affald

Ifølge tal fra den kortlægningsrapport for efteråret 2013, der er under udarbejdelse, udgør cigaretskod 42 % af affaldet i kommunerne. Det gør skod til den største affaldsgruppe overhovedet i Danmark.
Det anslås, at der hver dag bliver smidt cirka ni millioner cigaretskod på gaden eller i naturen i Danmark. Det svarer til 3,3 milliarder skod på et år.

”Skod er ligesom de tidligere år den største affaldsfraktion i kommunernes kortlægning,” siger konstitueret direktør i Hold Danmark Rent, Bjarke Lembrecht Frandsen.

”Vi ved fra vores analyser, at mange tror, at skod hurtigt forsvinder i naturen. Men reelt er cigaretskod op til fem år om at blive nedbrudt. Mange skod bliver fanget af fejemaskinerne, men dem, der ryger ned mellem brosten eller skinner, skal samles op manuelt – og det koster i snit 2 kroner pr. stk.”

Våbenskab med jagtgevær stjålet i Ølgod..

Se artiklen HER..



.