tirsdag den 15. oktober 2013

Klassisk musik i verdensklasse - Kommer til Ølgod..

Den danske pianist Katrine Gislinge har de seneste to årtier etableret sig som en af Skandinaviens mest markante pianister med både solo- og kammermusik koncerter over det meste af Europa.

Søndag den 20. oktober kl. 14.00 spiller Katrine Gislinge på Steinway flygelet i Kulturhuset Ølgod.

Katrine Gislinge begyndte at spille klaver som 6 årig og tog sin diplomeksamen fra Det Kongelige danske Musikkonservatorium i København i 1990, hvor hun studerede ved Anne Øland. Derefter fortsatte hun studierne ved bl.a. Seymour Lipkin i New York og Peter Feuchtwanger i London.

Siden hendes debut i 90’erne har Katrine Gislinge haft en forrygende karriere og været blandt de betydeligste danske solistbegavelser med et enormt repertoire der centrerer sig om wienerklassisk og romantisk musik.

Katrine har som den første dansker nogensinde indspillet på det prestigefyldte label Deutsche Grammophon. Udover et internationalt virke som koncertpianist, har hun også gjort sig bemærket som meningsdanner og dommer i talrige radio og fjernsynsudsendelser bl.a. smagsdommerne på DR2 og i DRs talentkonkurrence ”Spil for livet”.


Indslag med pianist Katrine Gislinge http://youtu.be/2Y2gwUVoZVo