onsdag den 12. marts 2014

Tyveri på Hotel Hjedding – Dusør på 1000 kr..

Søndag eftermiddag blev denne sabel taget fra Hotel Hjedding.

Dette er meldt til politiet og dette efterforskes, da der er spor.

Hvis sablen kommer tilbage til Hotellet, vil anmeldelsen blive trukket tilbage.

Ved oplysninger, som tilbagebringer sablen vil der være en dusør på kr. 1.000,00.

Hotel Hjedding
75 24 40 19



Varde Kommune skriver sig tættere på borgerne..

Varde Kommunes afdeling for Plan, Kultur og Teknik har tilbudt alle administrative medarbejdere et kursus i at skrive klart og forståeligt. Dialogen med borgere og virksomheder er vigtig, og kommunen vil derfor gerne blive endnu bedre.

I Plan, Kultur og Teknik kommunikerer medarbejderne dagligt med både virksomheder og borgere. De mange afgørelser, tilsyn og svar, som strømmer fra kommunens embedsmænd til borgerne, er vigtige for borgerne. Derfor er det også vigtigt for både afsender og modtager, at indholdet i de mange breve er til at forstå for alle. Også når indholdet til tider er teknisk eller indeholder henvisninger til forskellige paragraffer.

Derfor har Varde Kommune sendt sine medarbejdere på kursus i at skrive professionelle og vedkommende breve og mails hos Inge-Lise Kühl, Professionelle Kurser.

”Der er ingen grund til at skrive stift og snørklet, heller ikke, når vi skriver om tekniske afgørelser. Jo sværere, mere teknisk eller paragraftungt et budskab er, desto vigtigere er det, at vi  formulerer os klart, enkelt og imødekommende. Det er det, vi træner på kurset. Målet er, at borgerne får klar besked og føler sig godt behandlet, når de henvender sig til Varde Kommune. Skriv let, og ikke med næsen i sky.”, siger kursusleder Inge-Lise Kühl.

Tilfredse medarbejdere
Miljømedarbejder Hans Otzen sender hver uge mange breve og afgørelser ud fra kontoret i Årre, og han er glad for skrivekurset og chancen for at blive bedre til at formulere sine breve klart.

”Jeg var på et lignende kursus for fire år siden hos Inge-Lise Kühl, og begge gange er min pen blevet skarpere. I mit arbejde er det afgørende, at borgere og virksomheder fuldt ud forstår og kan efterleve mine faglige afgørelser. Derfor er det vigtigt at kommunikere klart. Derudover får jeg en nemmere arbejdsdag og kunderne en bedre oplevelse, når jeg bliver bedre til at formulere mig imødekommende – også når afgørelserne går modtageren imod.”, siger Hans Otzen, miljømedarbejder i Varde Kommune.  

Det er sekretariatschef Pia Koch Hauge, der har taget initiativ til kurset.

”Det er vigtigt, at medarbejderne i Varde Kommune ikke gemmer sig bag paragraffer og kancellisprog, selvom vi selvfølgelig beskæftiger os med regler og love i vores afgørelser. Vi har en ambition om, at vi i kommunen kontinuerligt skal blive bedre til at tale og skrive direkte til borgerne, så de forstår vores afgørelser. Det kan vi altid blive bedre til. Derfor øver vi os med kurser som disse”, slutter Pia Koch Hauge, sekretariatschef i Plan,Kultur og Teknik.

Mere info:
Sekretariatschef Pia Koch Hauge 7994 6804

Venlig hilsen

Christian Rabjerg Madsen
Udviklingskonsulent


Foredrag i Ok/voksenklubben - Fra topchef til centerleder og viceborgmester.

Foredrag med Peder Foldager i Ok/voksenklubben i Tistrup den 17-3-2014 kl.14 i Hodde Tistrup Hallen..

”Jobskifte” – tør du blive udfordret?

Han vil fortælle om sin baggrund, erhvervskarriere i Jysk Landbrugsrådgivning, sit skifte til centerleder i Helle Hallen og sidst men ikke mindst sit valg til byrådet, hvor han jo blev viceborgmester.

Som han udtaler:
Kort sagt, hvorfor har udfordret mig selv og taget et stort spring ud i noget helt andet og nyt?

Alle er velkommen, 30 kr. for ikke medlemmer..


.


Bondemand ved Ølgod mistede sine briller, men….

Ølgod den 11-3-2014.

Bondemand Godtfred Møller Kristensen mistede sine briller tirsdag lige over middag, da han var i gang med, at beskærer nogle træer på sin ejendom.

En gren ramte brillerne og væk var de mellem alle de afsavede grene. De gik og ledte efter dem længe, men heldet var ikke med dem.

Bondemanden er af den flinke slags, så han har i tiderens morgen givet Dansk politihundeforening Vestjyllands afdeling lov til at træne spor på hans marker.

Så da heldet for dem udeblev og måtte opgive at finde dem, ringede han til formanden for Vestjyllands PH og spurgte om der var mulighed for, at en af hundene fra politihundeforeningen kunne finde dem. Formand Peder Kristensen mente, at det nok kunne lade sig gøre.

Hundefører Lone Kristensen og hunden Rico blev sat på opgaven sidst på eftermiddagen. Parret fik anvist stedet, hvor der havde været arbejdet i løbet af dagen. Efter 10 minutters eftersøgning var der halsgivning fra hunden, brillerne var fundet, så det var en glad bondemand, der modtog sine briller. 
Hundeføren udtaler, at det altid er en glæde, at man kan hjælpe og samtidig se at alle de trænings timer der ligger bag, giver pote. Det kan lige nævnes, at parret i september 2013 blev nummer 5 til Dm for politihunde i Herning.

Vestjyllands Politihundeforening..
Formand
Peder Kristensen






.

Michael Kvium - mellem lidenskab og lidelse.

Foredrag af kunsthistoriker Mette Kyhl Nielsen i Janus Bygningen
torsdag den 27. marts kl. 19

For de, der mener at forstå, og alle dem, der gerne vil det!

Michael Kviums direkte formsprog og groteske motivkreds taler ubesværet til vores bevidsthed med billeder, der vækker både afsky og fascination. Han borer sig ind i sindets mørke afkroge og visualiserer den rå menneskelighed bag facaden. Kvium viser menneskets moralske og kropslige forfald. Hans kunst handler ikke om det frastødende og ekstreme som noget fjerntliggende, men som noget skræmmende nært, der lurer i os alle. Kvium beskæftiger sig med alt det, vi kender, men alligevel undgår at konfrontere. Når vi gyser, er det fordi hjernen bevidst prøver at tilsløre vores eksistentielle vrangsider.

Farvel til skønhedsidealer og velkommen til sort humor i det stærke Kviumske billedunivers! Men hvad er der egentlig på spil? Og hvem forarger hvem, når det kommer til stykket? Hvad betyder hans symbolverden såsom citroner, hånddukker og muren?

Foredraget vil primært beskæftige sig med Kviums malerier fra 1980erne og op til i dag. Disse vil blive analyseret og tolket samt placeret i en kunsthistorisk kontekst med dertil hørende referencer, for Kvium kender sine rødder, såvel renæssance som barok og impressionisme. Michael Kvium er sin helt egen!

Mette Kyhl Nielsen er cand. mag i historie og kunsthistorie 2007, skribent på netportalen kunsten.nu 2007-2008, informationsmedarbejder i Galleri Image, Århus 2007-2009, kunstanmelder for Århus Stiftstidende 2008-2009 og ejer af Galleri Kyhl i Århus 2009-2011.

Tilmelding. Pris: 75 kr. – 60 kr. for medlemmer.

Med venlig hilsen,
Vestjysk Kunstforening og Folkeuniversitetet
JANUS BYGNINGEN
Lærkevej 25, 6862 Tistrup, 7529 9825

Uffe Elbæk som kulturel igangsætter i Varde

Tidligere kulturminister og folketingsmedlem, Uffe Elbæk, holder oplæg i Helle Hallen onsdag den 19. marts. Det sker, når Varde Kommune tager næste skridt i arbejdet med kommunens kulturpolitiske vision.
Når arbejdet med udarbejdelse af ny visionspolitik på kultur- og fritidsområdet sættes i gang ved debatmødet i Helle Hallen onsdag den 19. marts klokken 17-20 er det med Uffe Elbæk som oplægsholder.

Uffe Elbæk vil indledningsvis give sit bud på kulturens betydning for det danske samfund nu og i den nærmeste fremtid. Oplægget skal inspirere deltagerne, så alle kræfter kommer i spil, når Varde Kommunes kulturpolitik skal diskuteres og udvikles.

”Kulturen er en del af det fundament, som vores samfund bygger på. Det er kulturen, der binder os sammen, og giver livet mening. Jeg er glad for at få mulighed for at bidrage til den kreative proces i udviklingen af en ny visionspolitik på kulturområdet i Varde Kommune” udtaler Uffe Elbæk.

Input fra deltagerne på debatmødet i Helle Hallen vil danne udgangspunktet for arbejdet med den nye visionspolitik. Visionspolitikkens videre tilblivelse sker som et samarbejde mellem Varde Kommune og en frivillig sparringsgruppe. Alle kan tilmelde sig sparringsgruppen på debatmødet i Helle Hallen. Visionspolitikken på kultur-og fritidsområdet forventes færdig i løbet af sommeren.

”Det er vigtigt for Udvalget for Kultur og Fritid, at borgerne inddrages i arbejdet med visionspolitikken. Derfor ser jeg meget frem til debatmødet, og jeg håber på stort fremmøde. Det glæder mig, at Uffe Elbæk, der har haft en stor indflydelse på kulturen nationalt, har indvilliget i at deltage i mødet” slutter Lisbet Rosendahl, formand for Udvalget for Kultur og Fritid. 

Spørgsmål til arbejdet med den nye visionspolitik på kultur- og fritidsområdet kan rettes til formand for Udvalget for Kultur og Fritid, Lisbet Rosendahl (tlf.: 21 47 53 91, mail: liro@varde.dk) eller Kultur- og Fritidschef, Kirstine Gottlieb (tlf.: 79 94 79 49, mail: kigo@varde.dk)

Faktaboks om Uffe Elbæk:
Er født i den jyske by, Ry.
Valgt til Folketinget i 2011 for Radikale Venstre og var Kulturminister fra oktober 2011 og frem til december 2012. Uffe Elbæk har siddet i Årus Byråd fra 2011 til 2007.
Initiativtagerne til det kulturelle iværksættermiljø Frontløberne, kulturudvekslingsprojektet Next Stop Sovjet og uddannelsen KaosPiloterne.
Han har tidligere været formand for Kulturministeriets Udviklingsfond, direktør for den internationale sports- og menneskerettighedsbegivenhed World Outgames 2009 og i konsulentfirmaet Change the Game.
Uffe Elbæk var i november 2013 medstifter af partiet Alternativet.



Venlig hilsen

Bo Villumsen
Udviklingsmedarbejder