onsdag den 14. maj 2014

Varde Kommune vil harmonisere kommunens tilbud på SFO- og klubområdet..

Ensartet service på SFO- og klubområdet i Varde Kommune

Udvalget for Børn og Undervisning i Varde Kommune vil harmonisere kommunens tilbud på SFO- og klubområdet.  Det skyldes dels den nye folkeskolereforms krav om en længere skoledag og dels et ønske om at sikre et mere ensartet serviceniveau i Varde Kommunes fritids- og klubtilbud til de ældre elever (efter 3. klasse).

Et løft for den samlede kommune

På udvalgsmødet tirsdag blev udvalget enige om at foreslå, at Søndermarkens juniorklub nedlægges og reetableres i skoleregi hos Lykkegårdsskolen. Udvalget foreslår at bevare Tirsdagskluben, som er en klub for fysisk og psykisk udviklingshæmmede i Varde.
Udvalgsformand Per Rask Jensen forventer, at der for den samlede kommune bliver tale om et løft på området.
– Vi vil harmonisere området og dermed sikre en mere ensartet service i hele kommunen. Når man laver en harmonisering, vil der altid være nogen, der afgiver og nogen, der får tilført ressourcer. De, der afgiver ressourcer, vil nok ikke umiddelbart se det som et løft. Jeg mener dog, at det, at vi alle steder i Varde Kommune får et tilbud kombineret med skolereformens muligheder, vil skabe bedre rammer for et godt fritidsliv for børn og unge i Varde Kommune.

Sagen tages op igen

Per Rask Jensen understreger samtidig, at sagen er langt fra færdigbelyst.
– Vi er meget optaget af, hvordan vi kan etablere fritidstilbud til 4. - 6. klasse på alle vores skoler – vel at mærke tilbud til glæde og gavn for alle elever. Og vi vil gerne gøre det gratis! Derfor har vi bedt forvaltningen om at belyse, hvordan det kunne se ud, og derfor kigger vi på sagen igen på næste udvalgsmøde den 3. juni 2014, forklarer Per Rask Jensen.

Hvad sker nu?

Når medlemmerne af Udvalget for Børn og Undervisning er blevet enige om et forslag til harmonisering af SFO- og klubområdet i Varde Kommune, sendes forslaget i høring. Inden da ønsker udvalget at få økonomien ved eventuelt at etablere et gratis fritidstilbud til kl. 17 for 4.-6. klasses elever på alle skoler belyst. Derudover ønsker udvalget at afdække perspektiverne i en større spredning af ungdomsklubber end den nuværende.
Sagen genoptages på udvalgsmødet den 3. juni. Derefter sendes det i høring.

Kontakt

For yderligere kommentarer eller en uddybning kontakt:

Per Rask Jensen, formand for Udvalget for Børn og Undervisning på pjen@varde.dk eller 23 81 44 29           
Louise Raunkjær, direktør for Børn og Unge på lora@varde.dk eller 21 45 52 73.