onsdag den 25. december 2013

Flere penge til unge foreningsaktive..

Folkeoplysningsudvalget har besluttet at hæve tilskuddet til børn og unge foreningsmedlemmer. Tiltaget skal gøre det billigere for unge mennesker at være foreningsaktive i fx idrætsforeningerne i Varde Kommune.

Folkeoplysningsudvalget har besluttet at hæve det kommunale medlemstilskud til kommunens foreninger fra 110 kr. til 120. kr. per medlem under 25 år.
”Vi har i folkeoplysningsudvalget haft et ønske om at styrke de foreninger, der har mange unge medlemmer. Det skyldes, at det ofte er i barn- og ungdommen, at man opbygger en relation til foreningerne. Relationer som for manges vedkommende varer hele livet. Derfor sætter vi ind med flere penge til de foreninger, der har mange unge på medlemslisten”, siger Lisbet Mølleskov, formand for folkeoplysningsudvalget, og fortsætter:

”Der er omkring 15.000 unge foreningsmedlemmer i Varde Kommune, hvilket er rigtig flot. Men af hensyn til fremtiden for vores stærke foreningskultur i Varde Kommune, vil vi gerne lokke endnu flere mennesker ind i foreningerne. Det er trods alt de unge mennesker, vi skal bygge fremtidens foreninger på. Derfor er det en rigtig fornuftig beslutning, som folkeoplysningsudvalget har truffet”, siger Lisbet Mølleskov, formand for folkeoplysningsudvalget.

For yderlige oplysninger kontakt Lisbet Mølleskov, Formand for Folkeoplysningsudvalget, tlf. 4111 8043 eller Kirstine Gottlieb, Kultur og Fritidschef, tlf. 2051 9787.


Varde Kommunen styrker aftenskolerne..

Varde Kommunes Folkeoplysningsudvalg har besluttet at øge støtten til aftenskolerne i Varde Kommune. Støtten øges, så aftenskolehold kan gennemføres selv ved få tilmeldte.

Folkeoplysningsudvalget under Varde Kommunens afdeling for Kultur og Fritid har igennem længere tid haft et ønske om at forbedre forholdende for aftenskolerne. Ønsket om at forbedre forholdende skyldes, at den samlede mængde af undervisning er faldet over de seneste år. Faldet begrundes blandet andet med, at aftenskolerne i en række tilfælde har set sig nødsaget til at nedlægge hold grundet for få deltagere.

”Jeg er meget tilfreds med, at det er lykkes at tilgodese aftenskolerne økonomisk med den nye tilskudsmodel. Aftenskolerne yder et vigtigt bidrag til den generelle folkeoplysning, og dermed til den almene dannelse i befolkningen. Aftenskolerne er således helt centrale for folkeoplysningsudvalgets virke i Varde Kommune”, siger Lisbet Mølleskov, formand for folkeoplysningsudvalget.

Den nye tilskudsmodel blev til efter et fyraftensmøde, hvor samtlige aftenskoler var inviteret. Mødet blev afholdt for at få fokus på de relevante problemstillinger og forhold, som aftenskolerne ønskede forbedret.
 ”På baggrund af de indspark vi har fået fra aftenskolerne, har vi besluttet, at hæve tilskudssatsen fra 1/3 til 40 % af den af KL fastsatte timesats for undervisning. Formålet er at give aftenskolerne mulighed for at gennemføre undervisningen på trods af relativt få deltagere på holdene. Jeg har derfor en klar forventning om, at aftenskolerne nu i højere grad gennemfører undervisning, selv når der er få tilmeldte. Derved øger vi med den nye tilskudsmodel udbuddet af fag, der rent faktisk gennemføres og dermed aktiviteten på vores aftenskoler”, slutter Lisbet Mølleskov, formand for folkeoplysningsudvalget.


For yderlige oplysninger kontakt Lisbet Mølleskov, Formand for Folkeoplysningsudvalget, tlf. 4111 8043 eller Kirstine Gottlieb, Kultur og Fritidschef, tlf. 2051 9787. 

Janus Bygningen - Stærk start på det nye år..

Janus Bygningen starter det nye år med 2 væsentlige udstillinger - Se her..



.