lørdag den 16. november 2013

Varde vil være Årets Idrætskommune 2013..

Varde Kommunes afdeling for Kultur og Fritid har ansøgt om at blive Årets Idrætskommune 2013. Varde Kommune er dermed blandt de ti kommuner, der er med i opløbet om prisen og de 200.000 kr. til et idrætsarrangement, som følger med æren.

Prisen som Årets idrætskommune uddeles af Danmarks Idrætsforbund til en kommune, der har gjort en særlig indsats på idrætsområdet i indeværende år. Lokalt er der opbakning til Varde Kommunes forsøg på at blive årets bedste idrætskommune.

”Vi har det som forening godt i Varde Kommune. Her er plads til udfoldelse og indflydelse. Vi har de bedste forudsætninger for at udøve vores sport og nyder en helt enestående opbakning og imødekommenhed fra Varde Kommune”, siger formanden for Outrup Speedwayklub, Bjarne Andersen.

Samarbejde for idrættens bedste.

”En af de tiltag der gør, at jeg mener, at Varde Kommune er værdig til at række ud efter titlen som årets idrætskommune er, at vi har et særdeles stærkt samarbejde mellem foreningernes frivillige og kommunen. Et samarbejde der blandt andet har resulteret i, at det lod sig gøre at anlægge en flot og stor kunstgræsbane henover sommeren”, siger Lisbet Rosendahl, formand for Udvalget for Kultur og Fritid.

Et andet områder, der blev slået på, er den politiske vilje til at opretholde lettilgængelige idrætsfaciliteter. En satsning der har medført, at Varde i 2013 var den kommune i Danmark med flest faciliteter per indbygger.

”Vi er en aktiv kommune, der vil idrætten og gør noget for idrætten. Det skal vi være stolte af og jeg synes derfor, at det er naturligt, at vi nu ansøger om at blive Årets Idrætskommune”, slutter Lisbet Rosendahl, formand for Udvalget for Kultur og Fritid.

Spørgsmål til ansøgningen til Årets Idrætskommune 2013kan rettes til Udvalgsformand for Kultur og Fritid, Lisbet Rosendahl (tlf. 21475391), eller udviklingskonsulent ved Kultur og Fritid, Bo Villumsen (tlf. 79947845).

Venlig hilsen

Kirstine Gottlieb
Kultur og Fritidschef