mandag den 28. oktober 2013

Anmeldelse af Bagerst i Skuffen af SART danseteater..

Et eller andet sted er det ganske forunderligt, at man kan sige så meget uden at bruge ret mange ord.

Det er min første indskydelse, efter at have mødt danseteatret Sart i KULTURUGEN I Ølgod.

Ved første øjekast tænker man, at selve scenen og iscenesættelsen er ganske minimalistisk, men når man så ser godt efter, er det jo netop det der får fantasien i sving, og tag ikke fejl det har krævet rigtig lang tid at få scenen til forestillingen, til at fungere efter hensigten. Et gulv dækket af de blødeste gulvmåtter og masser af ganske små lampetter i loftet og et så røgfyldt lokale, at røgalarmerne blev aktiveret og at brandbiler var med til at skabe spænding, længe før forestillingen blev skudt i gang. Se det er da drama! Og sådan blev det ved……

De kunne danse kunne de og de kunne formidle uden ret mange ord.
At springe i skov var et nyt udtryk for mig, men det fik vi da grundigt forklaret med både ord og bevægelser. Og hvis man hørte godt efter kunne man blive klog, hvad angår det at have Ja-hatten på: Har du Ja-hatten på hele tiden tror ingen på, at du mener det til sidst – men hvis du af og til realistisk siger nej – så virker det stærkt når du igen vælger Ja-hatten. Og som de kunne bruge deres kroppe og deres kropssprog – det var helt fantastisk. Dramaet blev ledsaget af den smukkeste musik og den smukkeste sangstemme. Ganske fantastisk fremført af Susanne Judson, Sofie Christiansen, Jullie Hjetland Jensen.

Skiftningen blev en historiefortælling uden et eneste ord, men det var også ganske overflødigt, kroppene fortalte det der skulle siges. Og i eventyret om skiftningen bliver der sagt at drengen ikke havde rødder men fødder. Og det kunne man sandelig godt se. Som de dog kunne danse og formidle et budskab. Med indretning af et hyggeligt rum med lampetter, divan med puder og masser af hygge. Hvis der er noget de kan så er det at formidle et budskab uden ord. Flot gjort Søren Mørkrid Thøgersen og Troels Graakjær,

Skuffedullen tog Idas far. Og skuffedullen er sandelig ikke én der giver ting fra sig igen. Hvor var hun da fantastisk hende skuffedullen. Med masser af kurver brugte hun virkelig kropsproget helt fantastisk, men mest af alt blev man fascineret af lille Ida. Hold op et potentiale, der er i den pige. Sikke en mimik og sikke et dansetalent! Flot, flot Susanne Judson, Søren Mørkrid Thøgersen, Troels Graakjær og sidst men ikke mindst Christine Due.

Skulle du få mulighed for at se forestillingen Bagerst i Skuffen og dermed udfordre din fantasi kan jeg kun sige: Tag chancen - lad dem udfordre din fantasi, og ikke mindste lyt til musikken og nyd forestillingen. Det gjorde jeg!

Tusind tak til Sart Danseteater for en dejlig oplevelse.

28-10-2013

SØS KOCH














Så røg den første gavl i Ølgod by..

Kl.14.45.  Blæsevejret har taget fat i gavlen hos brillebutiken overfor Hotel hjedding.

Klik på billedet..



Team Nord U16 drenge blev udspillet..

Kamp ref. fra søndag den 27.10-2013.

U16 drenge 2. division.

Frederica HK – Team Nord 33-12 (15-7)

Drengene var søndag I kamp på udebane mod Fredericia. Lad os sige det med det samme, det blev ikke en god kamp. Fredericia kommer rigtig godt fra start, mens vi har store problemer i vores 5+1 forsvar, samt med at få sat et ordenligt tempo i vores angrebsspil. Vi prøver 6+0 forsvar, men så scorede de bare udefra på os. Efter ca. 20 min. spil prøver vi så at gå frem i vores 3+3 forsvar, som vi havde stor succes med i sidste sæson, og det går faktisk også rigtig godt, vi får presset Fredericia til at lave nogle tekniske fejl og får herefter selv nogle scoret nogle hurtige mål. Desværre havde vi ikke spillere med til at kunne blive ved med at dække offensivt og vi blev derfor nødt til at gå længere tilbage igen i anden halvleg. Den sidste del af kampen blev virkelig op ad bakke for os, vi begynder at spille egoistisk i angrebet og tog masser af løse skud, i stedet for at spille hinanden gode. Så det er nok den største grund til nederlaget blev så stort som det gjorde, et nederlag på 10-12 mål havde været acceptabelt, for det var et rigtigt godt hold vi mødte og de var bedre i alle spillets faser.
Vi må arbejde hårdt til træning den kommende uge, med det skrevet bag øret at vi skal spille som et hold og blive ved med at kæmpe og fighte kampen igennem, ligegyldigt hvad der står på måltavlen.
Redninger: Kevin Jensen 12
Scoringer: Peter Eg 4, Mads Thomsen 3, Malthe Larsen 2, Nicklas Bruslund 1, Jeppe Dinesen 1, Mathias Vejlgaard 1.
Team Nord ”man of the match” blev Peter Eg
Næste gang vi skal i aktion er søndag den 3. november vi på hjemmebane i Ølgod tager imod Vejle Håndbold. Vejle spillede uafgjort med Fredericia i deres første kamp, så der venter os uden tvivl en svær opgave, men vi er klar og vi vil gøre hvad vi kan.

Træner

Peter Vestergaard



Michel Hviid - ”Skru op for livet – alt hvad du giver får du dobbelt igen”

Få inspiration af Michelle Hviid til at leve dit liv mere motiveret, mere modigt og mere sjovt. 
Få skruet op for livet og slå automat piloten fra.

Tirsdag den 29. oktober - Tid: 19.30 - Sted: Kulturhuset..




Højskolesang i Ølgod Kulturhuset..

Fællessang for alle - en festlig aften med nye og kendte sange.

Ved flyglet Dorthe Lundgaard.

Sangaften er en del af ”Spil dansk ugen”.

Onsdag den 30. oktober - Tid: 19.00 - Entré: Gratis

Cafeen er åben.