onsdag den 2. oktober 2013

Bygninger på Vangsgade 31, Ølgod - nedrivning og udstykning..

Økonomiudvalget besluttede den 29. august 2012 at udbyde den nedlagte børnehave ”Søvang” i Ølgod til salg gennem EDC, Ølgod.

Trods et par henvendelser oplyser ejendomsmægleren, at det ikke er lykkedes at få tilbud ind på ejendommen.

Forvaltningen oplyser, at der har været hærværk på bygningerne, der nu har stået tomme i et år. Bygningerne bærer præg af ikke at blive brugt, og der har været en vandskade i et redskabsrum, der også er teknikrum. 

Drift har sørget for at klippe hæk mod naboerne, men ellers er udearealerne med legeplads ikke blevet passet, idet der var en forventning om, at ejendommen kunne sælges.

Det er forvaltningens opfattelse, at ejendommen ikke bør stå tom vinteren over. Det foreslås derfor, at bygningerne rives ned hurtigst muligt, og at arealet planeres. Herved spares også driftsudgifter.

Varde Kommune
Byrådet 01-10-2013

Nedrivningen vil ifølge overslag koste 310.000 kr. ekskl. moms, og udgiften foreslås finansieret af puljen til nedrivning af ejendomme i 2013.

Efter nedrivningen foreslås arealet udbudt til salg til boligformål.

Det matrikulære areal udgør 4.197 m2, men eksisterende stier mod syd og vest er ikke udskilt. Hertil kommer, at der skal udlægges vejareal for at skabe adgang til mindst én grund.

Det salgbare areal forventes derfor at udgøre ca. 3.200 m2, der kan udstykkes som foreslået i bilag til sagsfremstillingen – eller tilrettet efter købernes ønske. 

Eventuelt kan arealet sælges samlet til videreudstykning.
Salgsprisen foreslås fastsat til 195 kr. pr. m2 + tilslutningsafgifter til kloak, el, vand og varme. Til sammenligning koster grundene ved Mejlvangvænget 220 – 265 kr. pr. m2 og grundene ved Skovkanten 310 kr. pr. m2 – efter fradrag af 10 %.

Forvaltningen foreslår, at arealet efter nedrivningen udbydes til salg med sædvanlig byggepligt på 1 år efter overtagelsen.

Med den foreslåede salgspris vil kommunen få en nettoindtægt på ca. 300.000 kr.

Forvaltningens vurdering.

Forvaltningen vurderer, at eksisterende bygninger bør rives ned hurtigst muligt, da der ikke er kommet bud på køb af ejendommen. De tomme bygninger skæmmer området, og der er risiko for mere hærværk.
Forvaltningen vurderer desuden, at det vil være økonomisk forsvarligt at rive bygningerne ned og udstykke arealet i boliggrunde, da der kan være efterspørgsel efter grunde i et udbygget boligkvarter i Ølgod.

Det vurderes, at prisen bør holdes under prisen i de traditionelle udstykningsområder ved Mejlvangvænget og Skovkanten i Ølgod. Dels er der ikke tale om, at grundene ligger særligt tæt på indkøbsmulighederne, og dels har alle grunde stier på to sider. Grundene ved Mejlvangvænget og Skovkanten ligger tættere på skole, børnehave og fritidsfaciliteterne.

Retsgrundlag.

Bekendtgørelse om offentligt udbud ved salg af kommunens henholdsvis regionens faste ejendomme.

Økonomi.

Nedrivningen vil ifølge overslag koste i alt ca. 310.000 kr. ekskl. moms.

Der er ca. 3.4 mio. kr. tilbage af puljen til nedrivning af ejendomme i 2013 – inkl. overførsel fra 2012. Resten af året forventes brugt 1 mio. kr. – inkl. udgifterne til nedrivning af den nedlagte børnehave, Vangsgade 31, Ølgod.

Høring

Ingen