tirsdag den 1. april 2014

Varde Kommune - Hele verden kan nu følge ”Vores Varde”

I Varde Kommune spiller vi med åbne kort og satser på åbenhed i vores hverdag. Derfor er vores nye intranet åbent for alle, der interesser sig for vores gøren og laden, oplyser kommunaldirektør Max Kruse.

Tirsdag eftermiddag klokken godt 13.00 blev der trykket på knappen…
Lige siden har hele verden kunnet følge med i ”Vores Varde”, der er titlen på Varde Kommunes splinternye intranet. Det eneste krav er en internetforbindelse, et klik – og vupti er der adgang for alle til at kigge med over den kommunale skulder.
- For i Varde Kommune spiller vi med åbne kort…, forsikrer kommunaldirektør Max Kruse.
- Som regel er et intranet et lukket forum, hvor der kun er adgang for de personer, der har behov for det. Sådan er det ikke med ”Vores Varde”. Det er en portal på internettet, der er åben for alle, der har lyst til at få et indblik i den kommunale verden og hverdag.
- For os er det naturligt, at der er åbenhed og gennemsigtighed i organisationen – og at alle kan orientere sig i den information, der ligger til grund for vores gøren og laden.
- Det giver en bedre forståelse for, hvad en kommune egentlig er for en størrelse og hvad vi arbejder med, ligesom det giver en styrket debat, når offentligheden har foden indenfor, og bedre kan følge med i, hvad der rører sig.
Max Kruse fortællere videre, at det nye intranet også er en slags vejviser til Varde Kommune. Borgere, der har brug for at komme i kontakt med kommunen, får nemlig lettere ved at orientere sig blandt teams, afdelinger, forvaltninger og fysiske adresser.
- Det er muligt at finde frem til de enkelte medarbejdere, deres arbejdsområder, mail-adresser og direkte telefonnummer, så det kan altså være slut med at ”hænge” i omstillingen, indtil der bliver en ledig linje, fortsætter Max Kruse, der også forudser, at det nye intranet bliver til gavn for de mange kommunale medarbejdere.

Videndeling og information
- Mens vi venter på at om- og tilbygningen af rådhuset på Bytoften bliver færdig, er medarbejderne spredt på flere adresser rundt om i kommunen. Det nye intranet giver øget mulighed for, hurtigt og sikkert, at dele viden og vigtig information, også selv om man ikke sidder klos op ad hinanden.
- For nye medarbejdere har det stor betydning, at de hurtigt lærer organisationen at kende, og samtidig kan ansøgere til ledige job sætte sig ind i vores arbejde og kultur, allerede inden de skriver ansøgningen, fastslår Max Kruse.
Det nye intranet er udviklet i samarbejde mellem Varde Kommune og Vejle-firmaet skybrud.edit, der også har været med til at udvikle den kommunale hjemmeside.
- For offentligheden bliver der adgang til det nye intranet via et link fra den kommunale hjemmeside, eller man kan gå direkte ind på www.voresvarde.dk, fortæller webmaster Louise Pedersen, der har stået i spidsen for udviklingen af den nye portal.

BILLEDTEKST:
Mens Varde Kommune med det nye intranet sætter fokus på åbenhed og gennemsigtighed i den kommunale forvaltning, sætter fotograf René Hollmann her fokus på borgmester Erik Buhl, webmaster Louise Pedersen og kommunaldirektør Max Kruse.